Uitleg aanslag waterschapsbelasting

U krijgt 1 keer per jaar een aanslag waterschapsbelasting. Met dit geld zorgt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht voor schoon water en veilige dijken. Zo voorkomen we overstromingen en wateroverlast. We leggen uw aanslag graag verder uit.

Bekijk en betaal uw aanslag via Mijn Waternet

Wilt u een e-mail ontvangen als uw aanslag klaarstaat? Log in bij Mijn Waternet met uw DigiD en geef uw e-mailadres door!

Aanslag per e-mail ontvangen

Uitleg bij uw aanslag

Bedragen

Er zijn 3 soorten waterschapsbelasting. Welke u betaalt, hangt af van uw situatie.

Woont u in een huurhuis? Dan betaalt u:

Hebt u een koophuis? Dan betaalt u:

Is uw woning niet aangesloten op het riool? Dan betaalt u geen zuiveringsheffing, maar verontreinigingsheffing. Hiermee houden we het water in onze grachten, kanalen en meren schoon.

Bekijk de kosten

 

Vervuilingseenheden

Een vervuilingseenheid (ve) is de gemiddelde vervuiling van 1 persoon per jaar. We gebruiken vervuilingseenheden om te berekenen hoeveel zuiveringsheffing u betaalt. U betaalt voor 3 vervuilingseenheden. Tenzij u alleen woont. Dan betaalt u voor 1 vervuilingseenheid.

 

Hoe lang heb ik om te betalen?

U hebt 6 weken om te betalen. Op de aanslag staat een vervaldatum. U hebt tot deze datum de tijd om te betalen. Betaalt u niet op tijd? Dan krijgt u een aanmaning. U betaalt dan extra kosten.

 

Voorbeeld

Bekijk een voorbeeld van een aanslag waterschapsbelasting. U kunt ook op het plaatje klikken om een grote versie te bekijken.

Vraag en antwoord over mijn aanslag

Alle vragen over waterschapsbelasting