25 maart 2020

Coronavirus gevonden in rioolwater Amsterdam

In het rioolwater in Amsterdam heeft het RIVM is het coronavirus gevonden. Het virus komt in het riool door plas of poep van sommige coronapatiënten. Dit is geen extra risico voor uw gezondheid. Uw drinkwater blijft veilig.

Op meerdere plekken in Nederland is het coronavirus gevonden in rioolwater. Maar de kans dat mensen via rioolwater besmet raken is bijna nul. Rioolwater gaat via ondergrondse leidingen naar rioolwaterzuiveringen. Daar maken we het water eerst schoon voordat het terugkomt in de natuur. We nemen daarom op dit moment geen extra maatregelen.

Woont u in de buurt van een rioolwaterzuivering? Dan loopt u geen extra risico om besmet te worden met het coronavirus. We raden wel af om te zwemmen in water waar wij rioolwater lozen. Zwem dus alleen op officiële zwemplekken.

Drinkwater veilig

Uw drinkwater is veilig. Voordat het uit uw kraan komt wordt water uit de natuur 3 maanden lang gezuiverd. Virussen en bacteriën overleven dit proces niet.

Bekijk hoe we uw drinkwater maken

Medewerkers

Onze medewerkers bij de rioolwaterzuivering zijn goed beschermd tegen het virus. We letten goed op dat ze zich aan de voorschriften houden. Dat betekent dat ze handschoenen, laarzen, een veiligheidsbril en bescherming voor hun gezicht dragen.

Meer informatie?

RIVM: Nieuwe coronavirus aangetroffen in rioolwater

Meer nieuws, tweets en blogs

Al bijna 100 jaar lang kan je lekker struinen, hardlopen, vogels kijken en spelen in de #AmsterdamseWaterleidingduinen! Deze prachtige AWD-jaarkaart stamt uit 1935. Vroeger was niet álles beter, maar toen mocht je tenminste nog wel met een hoedje op de foto 🤠📷 #tb #throwback

#BNNVARA volgt het water in en om de stad #Amsterdam. Gisteren waren de eerste opnames, met een glansrijke rol voor onze Deler! 👷⭐ Herken jij deze plek? 🔎 #riooljournalistiek

Onderzoek: is kwijtschelding aanvragen makkelijker via de website?

Kwijtschelding aanvragen kan nu ook via onze website. Hoe ervaren onze klanten dit? Bekijk de resultaten.

Lees meer

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer